Nyhedsbrev fra uge 2 2019

Kursus for elever med ordblindeproblematikker
Tirsdag havde skolen besøg af Christian Bock, der denne gang delte ud af digitale tips til elever på 4.-9. årgang. Med udgangspunkt i sin egen baggrund gav Christian gåde råd til, hvordan man som ordblind kan være på lige fod med andre i både undervisning og fritid i forhold til læsning og skrivning.
Enkelte af de omtalte apps koster penge, eksempelvis Prizmo Go. Den udgift har vi som skole desværre ikke mulighed for at dække eller abonnere på. Vi tilbyder AppWriter samt henviser gerne til lignende gratis apps.
Skolens læsevejledere deltog også på dagen.

Læseboost på 3. årgang
I januar sættes det ekstra fokus på læsningen på 3. årgang, og onsdag var alle elever på Folkebiblioteket for at få inspiration til gode bøger. Eleverne var delt i piger og drenge, og hver gruppe fik en booktalk ved folkebibliotekarerne Nikoline og Jette. Onsdag eftermiddag fik skolen så besøg af Det Mobile Bibliotek, som havde fyldt hylderne med de omtalte bøger og mange andre, som eleverne kunne låne. På mandag kommer Det Mobile Bibliotek igen. Mange elever har allerede deres eget lånerkort, og flere benyttede lejligheden til at få det. Det er også muligt at låne på skolens kort. Fordelen med at få besøg af Det Mobile Bibliotek er at udvalget af bøger til aldersgruppen er stort og dermed et godt supplement til bøgerne på skolens Pædagogiske Læringscenter.

11-01-2019 AG